Våre tips til eksamen

By 1. desember 2016Ukategorisert

Det er første dag i advent og eksamensperioden er i gang for fullt, og forhåpentligvis er du i rute til eksamen. Vi i studentstyret har ulik erfaring med forberedelser til eksamen, noen har mange år bak seg med studier, mens noen er helt ferske studenter. Vi har prøvd å gi våre beste tips til hvordan eksamensperioden skal bli best mulig og gi best grunnlag for gode resultater.


Studentstyrets tips til eksamensforberedelser

Studentleder Mathias:

 1. Bruk god tid på å løse tidligere eksamensoppgaver, sannsynligheten er høy for at det som har blitt spurt om tidligere kommer på nytt. For min del har det også fungert godt å bruke løsningsforslag aktivt i starten av eksamensforberedelsene, for så å legge bort løsningsforslag underveis inn mot eksamensdatoen.
 2. Sett deg godt inn i læringsutbyttebeskrivelsen for faget. Denne finner du på universitetets nettside. Denne beskrivelsen gir ganske god oversikt over hvilke tema som kommer på eksamen.

Nestleder Oda:

 1. Jobb i par, test hverandre i pensum og undervis hverandre.
 2. Les innholdsfortegnelsene i pensumbøkene dine for å få et klart overblikk over hva du skal kunne.

Informasjonsansvarlig Ingrid:

 1. Lag spørrekort eller Kahoot, for å quize deg selv.
 2. Drikk masse vann, og ikke lev på bare godteri.

Internasjonalt ansvarlig Sven:

 1. Husk å få tilstrekkelig søvn gjennom hele eksamensperioden.
 2. Ta deg tid til å slappe av selv om tiden er knapp.

Markedsansvarlig Magnus:

 1. Ikke sett deg selv skyhøye krav om å jobbe fra morgen til kveld uten gode pauser. Avkobling er viktig innimellom skippertakene.
 2. Diskuter pensumet med klassekamerater utenfor klasserommet, for eksempel på treningssenter eller på fjelltur, å kunne prate løst om det under fysisk krevende aktivitet har gitt meg masse igjen for det.

Velferdsansvarlig Kristine:

 1. Ta pauser og pass på å koble av underveis. Leser du hele dagen blir du fort lei. Dra på trening, snakk med venner eller gå på kino, da blir motivasjonen og energinivået bedre.
 2. Finn din egen stil. Lærer du best av å skrive notater, å snakke med venner eller kanskje å spille inn egen «lydbok». Test forskjellige metoder for å se hva som er best for deg.

Økonomiansvarlig Anders:

 1. Bruk tid på å gjøre oppgaver som er relevant for eksamen.
 2. Sett deg mål. Gjør ferdig målene, ta en pause, ta en pils.

Organisasjonskonsulent Hilde:

 1. Les gjennom notatene du har tatt i forelesningene.
 2. Forbered deg sammen med dine medstudenter.